Heerenhoek.nl | 7 gevaarlijkste wegen in Zeeland
16371
post-template-default,single,single-post,postid-16371,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

7 gevaarlijkste wegen in Zeeland

7 gevaarlijkste wegen in Zeeland

Deze 7 provinciale wegen in Zeeland zijn de gevaarlijkste van Nederland

VLISSINGEN – Zeven provinciale wegen in Zeeland behoren tot de gevaarlijkste wegen in Nederland. Op de wegen is de kans op een ongeval meer dan drie zo hoog als op andere wegen, blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws.

De gevaarlijkse wegen in Zeeland zijn:
de N252 (Terneuzen – Sas van Gent), de N689 (Perkpolder – Kuitaart) de N654 (Brouwershaven – Zonnemaire), de N655 (Zierikzee – Nieuwerkerke) , de N673 (Kruiningen – Yerseke) en de N667 (Heinkenszand – ‘s-Heerenhoek).

Voor het onderzoek heeft RTL Nieuws gebruik gemaakt van de meest recente ongevalcijfers van de politie. Op basis daarvan is in samenwerking met professor Bert van Wee het ongevalrisico per weg berekend.
Aanbevelingen

De professor doet een aantal aanbevelingen die de veiligheid van provinciale wegen zouden verhogen. Volgens de professor zijn bomen langs de weg een belangrijk gevaar, evenals landbouwverkeer en erfaansluitingen. Om de veiligheid te verbeteren zou de maximumsnelheid verlaagd kunnen worden en rotondes worden aangelegd.

Bekijk het onderzoek