Heerenhoek.nl | Blikseminslag: ‘Ik werd met stoel en al omver geblazen’
16781
post-template-default,single,single-post,postid-16781,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Blikseminslag: ‘Ik werd met stoel en al omver geblazen’

Blikseminslag: ‘Ik werd met stoel en al omver geblazen’

Een blikseminslag, vorige week vrijdag in zorgcomplex Theresiahof in ‘s-Heerenhoek, heeft voor flinke schade gezorgd. De bewoners zitten sindsdien zonder lift. En een aantal met de schrik nog in hun lijf.

,,Ik zat er op te kijken”, vertelt Maatje Saaman. ,,Hier op de galerij, lekker in het zonnetje. In de lucht zag ik een vliegtuig dat door een heel donkere wolk vloog. Ineens was er een gigantische bliksemschicht. Echt zo’n pijl die naar beneden komt. En daarna overal vuur. En ik werd met stoel en al omver geblazen.”

Mevrouw Saaman is een nuchter mens, maar is desondanks nog danig onder de indruk van het gebeurde. ,,Ik hoop het nooit meer mee te maken. De vuurballen rolden door de straat. Toen ik omgevallen was, had ik even geen adem meer. M’n hart is daarna ook een paar dagen van slag geweest. Daar heb ik maar een paracetamolletje voor gepakt.”`

Stekkers

De bewoonster van complex Theresiahof zit op dezelfde plek als tijdens de blikseminslag aan de koffie. ,,Ik ben behoorlijk geschrokken. Ik zag lijkbleek. Ik ben gelijk naar de stoppenkast gegeaan. Daar was alles loeiheet. Ik heb alle stekkers er uit getrokken, maar een aantal dingen, zoals het modem, waren al kapot. Daarna ben ik bij de lift gaan kijken en daar was het echt verschrikkelijk heet. De deur van de lift en alles eromheen was roodgloeiend.”

 

Beu

De schade aan de lift bleek dan ook behoorlijk groot en niet snel te herstellen. De gehele elektrische installatie moest vervangen worden. Daardoor zitten de bewoners die slecht ter been zijn al bijna een week vast op hun eigen verdieping. Saaman: ,,Ik zit hier mooi, met prachtig uitzicht. Maar dat ben je na twee dagen echt wel beu, hoor. Dan wil je ook wel eens een keertje naar beneden.”

 

Piet de Winter is op bezoek bij Saaman voor zijn wekelijkse donderdagochtend-koffie. ,,Wat nu naar boven komt, is dat er hier eigenlijk weinig zaken geregeld zijn. Het is in ieder geval niet duidelijk wie er iets regelt in een noodgeval. Voor noodsituaties heb je goeie regels nodig.”

 

Bron: PZC