Heerenhoek.nl | Brand bij loonbedrijf
16817
post-template-default,single,single-post,postid-16817,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Brand bij loonbedrijf

Brand bij loonbedrijf

Loonbedrijf in ‘s-Heerenhoek voor tweede keer getroffen door grote brand

Twee loodsen van loonbedrijf Gebr. Van den Dries aan de ‘s-Heerenhoeksedijk in ‘s-Heerenhoek zijn dinsdagavond zwaar beschadigd bij een grote brand. Die brak rond 22.50 uur uit. Omdat er brandstoftanks in de schuur stonden, werd de omgeving afgezet vanwege explosiegevaar. In 2013 werd het loonbedrijf ook al getroffen door een grote brand. Daar kwam toen asbest bij vrij. Dat was dit keer niet het geval.

De brandweer rukte dinsdagavond uit met twee blusvoertuigen, een waterwagen en een schuimblusvoertuig. Ook een hoogwerker was opgeroepen. Een van de loodsen stond volledig in brand, maar het vuur leek vrij snel onder controle. Wel was er veel rookontwikkeling. De brandweer zette in op behoud van de naastgelegen loods. Om 23.43 uur meldde de Veiligheidsregio dat de brand onder controle was. De voorzijde van de loods is zwaar beschadigd, de naastgelegen loods heeft rookschade.

Volgens de politie werd de omgeving afgezet omdat bij de melding niet duidelijk was, wat er nog meer in de loods stond behalve landbouwvoertuigen. Uiteindelijk bleek dat om twee gasflessen te gaan. Op de plek van de loods die nu aan de vlammen ten prooi is gevallen, stond vijf jaar geleden ook een schuur die werd getroffen door brand.

Bron: PZC