Heerenhoek.nl | Bruidswinkel opent zijn deuren in ‘s-Heerenhoek
16942
post-template-default,single,single-post,postid-16942,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Bruidswinkel opent zijn deuren in ‘s-Heerenhoek

Bruidswinkel opent zijn deuren in ‘s-Heerenhoek

Van fotograaf naar winkelier. Een logische stap voor Angelique Koudenburg

Waar eens de wasmachines stonden te wachten op een nieuwe eigenaar, hangen nu delicate bruidsjurken. Met flonkerende steentjes, rijk uitgerust met veel kant of juist strak en modern. Aan de Molendijk in ’s-Heerenhoek opent zaterdag 15-02 Wild Love Bridal.

,,We hebben dit pand gekocht en ik wilde hier eerst mijn fotostudio beginnen”, vertelt Angelique Koudenburg. ,,Ik maakte veel bruidsreportages. Maar ja, honderd vierkante meter vloeroppervlak is wel wat veel voor een studio. En toen hoorde ik dat de bruidswinkel in Arnemuiden ging stoppen.”

Ze zag een kans, want met het sluiten van de zaak verdween ook een aanbod aan moderne bruidskleding. Een van de stijlen die haar aanspreken. ,,Ik was altijd al met jurken bezig om te fotograferen voor mijn werk. Ik had vroeger een heel traditioneel beeld in mijn hoofd, van de jurk tot en met een koetsje. Maar door mijn werk zag ik dat er veel meer mogelijk was. Trouwen op het strand, vuurkorven, noem maar op.”  Ze dropte het idee van een winkel bij haar vriend en tot haar eigen verrassing zag ook hij al snel de kans.

De afgelopen maanden is hard gewerkt om het pand van Van der Dries, zoals de winkel in de wijde omgeving bekendstaat, te verbouwen. Dat is gelukt, al moest er best veel gebeuren. De systeemplafonds gingen eruit en tot ieders verrassing kwam er een bijzonder plafond tevoorschijn. Een plafond met een luik, compleet met hang en sluitwerk, iets dat lijkt op een deur en hele oude planken. Allemaal zwart geworden in de loop der jaren. Het hout werd gezandstraald en heeft nu een mooie oude look gekregen. Het vormt een natuurlijke scheiding van het pas-gedeelte met de rest van de zaak, waar het plafond niet te redden was. Daar zijn de planken wit geschilderd.

Na maanden van plannen maken, jurken en accessoires  inkopen en klussen wordt nu de laatste hand gelegd aan de inrichting. ,,Ik wilde drie stijlen jurken in mijn zaak. Romantisch, modern en bohemian. In het begin dacht ik dat ik die gewoon kon bestellen, maar zo werkt het niet. Je moet vertellen wat voor stijl je wilt en het moet wel bij elkaar passen. Het is een soort sollicitatieprocedure.” Het was de moeite waard. Zo is ze nu de enige zaak in Zeeland die jurken van Modeca verkoopt. Daarnaast heeft ze merken als Hervé Paris en Le Papillon. Allemaal in de kleuren wit, blush en huid. ,,Ik ga geen gekleurde jurken verkopen.”

Het fototoestel is inmiddels opgeborgen in de kast en Koudenburg gaat zich helemaal toeleggen op de winkel. ,,Bruidsreportages maken kost enorm veel tijd. Je gaat locaties bekijken, op de dag zelf maak je foto’s en daarna moet je alles uitzoeken en bewerken. Dat kan niet naast de winkel.” Maar alle kennis die ze heeft opgedaan als fotograaf over locaties, stijlen en mogelijkheden koestert ze wel. Die gebruikt ze om de klanten te adviseren. ,,Want het hele plaatje moet kloppen, tot en met de aankleding van de dinertafel en de taart.”

Wild Love Bridal opent zaterdagmiddag 15-02-20 om 15.00 uur de deuren.

Bron: PZC 11-02-2020