Heerenhoek.nl | Eerste theatershow Evert van Asselt
16889
post-template-default,single,single-post,postid-16889,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Eerste theatershow Evert van Asselt

Eerste theatershow Evert van Asselt

Evert van Asselt uit ’s-Heerenhoek gaf op 8 november zijn allereerste eigen theatershow. De magisch entertainer voerde in Kapelle zijn eerste try-out van ‘Alles uit de kast!’ uit En daarbij trekt hij ook echt álles uit de kast.

De voorstelling was een mengeling van magie, humor, mind-experimenten en entertainment”, vertelt de 24-jarige Evert van Asselt. Als goochelaar geniet hij al jarenlang bekendheid binnen en buiten de provincie, maar nu brengt Van Asselt voor het eerst een volledige (eigen) theatershow op de planken in De Vroone in Kapelle. ,,De mensen in de zaal zien dingen gebeuren waarvan zij niet snappen hoe het mogelijk is. Maar er zit ook een maatschappelijke boodschap in die ik graag wil meegeven:

wees jezelf, want het leven is te kort om een ander te zijn. Geniet van het leven, want voor je het weet, is het voorbij.”

Zijn debuutshow draait om geluk. Die themakeuze is geen toeval: ,,Twee jaar geleden wist ik even niet meer precies wat ik wilde, ik twijfelde over alles. Op een gegeven moment kwam ik op een keerpunt en dacht bij mezelf: ‘waar ben ik allemaal mee bezig?’ Ik deed dingen waar ik niet honderd procent achter stond en dat terwijl de tijd vliegt!”

Serieuze twist

Uiteindelijk besloot Van Asselt zijn droom achterna te gaan en te gaan werken als fulltime magisch entertainer. Met als resultaat zijn nieuwe voorstelling, waar hij al maanden mee bezig is. ,,Met deze voorstelling hoop ik een stap verder te komen in de entertainmentwereld. De show zit vol met magie, gecombineerd met humor, maar ook met een serieuze twist. Echt een uniek concept.”

Met Alles uit de kast! trekt hij ook echt álles uit de kast. Van Asselt geeft zich in de show helemaal bloot. Figuurlijk gesproken dan. ,,Ik heb er heel melige momenten in zitten, maar ook heel intieme momenten. Er komen onderwerpen voorbij als de dood, keuzestress en arm en rijk. Bij sommige onderwerpen sta ik echt bijna te janken op het podium.”

In zijn voorstelling gebruikt Van Asselt diverse mind-experimenten. Bijvoorbeeld eentje waarbij hij, door middel van manipulatie van het brein, de capaciteit van het lezen tijdelijk wegneemt bij een toeschouwer. Ook laat hij vier mannen zweven, bouwt hij een onmogelijke balans en mixt hij in vier minuten dertig Rubik’s kubussen tot een waar kunstwerk.

De show begint met de geboorte van Van Asselt en loopt tot aan de dood. ,,Aan de hand van mijn biografie, van wat ik heb meegemaakt, vertel ik mijn visie op bepaalde maatschappelijke onderwerpen. Soms ga ik daarbij ‘over de top’, maar ik probeer de mensen mee te geven dat ze de dag moeten nemen zoals die komt. Wacht niet op een goede dag, maar probeer er zelf een te maken.”