Heerenhoek.nl | Huisartsentekort zorgt voor sluiting Borselse praktijken
16925
post-template-default,single,single-post,postid-16925,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Huisartsentekort zorgt voor sluiting Borselse praktijken

Huisartsentekort zorgt voor sluiting Borselse praktijken

Per 1 januari sluiten de huisartsenpraktijken van Borssele en Kwadendamme, waardoor patiënten moeten reizen voor een doktersbezoek. In de gemeente Borsele gaan praktijken meer samenwerken om het tekort het hoofd te bieden. De huisartsen gaan met pensioen, maar hebben geen opvolgers.

Onder de naam van regiopraktijk ‘s-Gravenpolder gaan vijf artsen samenwerken en rouleren ze tussen drie locaties; ‘s-Gravenpolder, Ovezande en ‘s-Heerenhoek.

Patiënten uit Borssele en Kwadendamme die nu nog naar de praktijk gaan in hun eigen dorp, moeten vanaf volgend jaar naar één van de drie nieuwe locaties. Bij ouderen en mensen die slecht ter been zijn, komt de huisarts aan huis. “We moeten allemaal een beetje meer flexibel worden op deze manier. Dit is de oplossing”, aldus huisarts Wouter van Werkum van de praktijk in ‘s-Gravenpolder.

Dat er voor deze oplossing is gekozen is een direct gevolg van het nijpende huisartsentekort in Zeeland. Door de vergrijzing gaan er de komende jaren veel huisartsen met pensioen, maar is er niet voldoende opvolging omdat jonge huisartsen niet naar Zeeland willen komen.

Bron: Omroep Zeeland 14-10-2019