Heerenhoek.nl | Landschapsplan Bosgaardshoek
17600
post-template-default,single,single-post,postid-17600,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Landschapsplan Bosgaardshoek

Landschapsplan Bosgaardshoek

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor het plan gestart. De dorpsentree, komend vanaf bv. Goes, vergroent, de cultuurhistorische waarden versterkt en het landschap beleefbaar gemaakt. En er zal ook een wandelpad komen voor een nog fraaier Rondje ’s-Heerenhoek.

Werkverkeer

Er zijn rijplatenbaan langs de brede watergang aangelegd. Al het werkverkeer gaat direct na de rotonde aan de Heinkenszandseweg het terrein in. Zo is er de garantie dat alle adressen rondom het werkterrein bereikbaar blijven. Bovendien wordt er zo schade aan de woningen voorkomen. De oude begraafplaats zal gedurende de werkzaamheden gesloten zijn.

Fase 2: realisatie groen

Tijden het plantseizoen 2023-2024 zullen er bomen en struiken geplant worden.

Het beplantingsplan ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

  • Dijk: we willen er een echte Zeeuwse dijk van maken met een dubbele rij populieren.
  • Bos: inheems, gemengd loofhout met gelaagde opbouw zoom-mantel-kern. We houden rekening met voedselaanbod voor vogels en een lange bloeiboog voor insecten.
  • Boomgaard: verschillende fruitrassen appel, peer, kers, pruim. Daarnaast wat speciale soorten zoals walnoot, kweepeer, mispel en moerbei. Rond de boomgaard planten we een windscherm.
  • Spoorlijn: een ondiep wortelende rij van solitaire struiken (i.v.m gastransportleiding)
  • Begraafplaats: alleen achterstallig onderhoud wegwerken, aanvullen van gaten in beplanting.

Meer informatie

Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met Jacob Bouwman, beleidsmedewerker groen. E-mailadres: jpbouwman@borsele.nl of via het algemene nummer van de gemeente 0113-238383.