Heerenhoek.nl | september 2019: Knooppunt Drie Klauwen open
16922
post-template-default,single,single-post,postid-16922,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

september 2019: Knooppunt Drie Klauwen open

september 2019: Knooppunt Drie Klauwen open

Sinds maandag 30-09-2019 Knooppunt Drie Klauwen open

Door regen en wind zijn de werkzaamheden aan het knooppunt Drie Klauwen bij ‘s-Heerenhoek nog niet helemaal afgerond. Toch gaat het grootste kruispunt van Zeeland maandag – volgens planning – vanaf 5.00 uur open.

De rijbaan vanaf de Westerscheldetunnel richting Goes kon nog niet worden voorzien van een definitieve asfaltdeklaag. Het slechte weer gooide roet in het eten. Aannemer Boskalis moet daarvoor een ander moment inplannen. Het verkeer moet op dat stuk voorlopig over één rijbaan rijden. Er geldt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur.

Wegenbouwtechnisch is het nieuwe knooppunt allerminst uniek. ,,Maar, het is wel een bijzondere kruising, want met drie viaducten en een ruime opzet is dit het grootste en hoogste knooppunt in Zeeland”, zegt Danny Hanisch, manager techniek Sloeweg II. Hij is apetrots, want het werk is gladjes en zonder vertraging verlopen. ,,Ook de tijdelijke rotonde in de Sloeweg heeft goed gewerkt. Na een paar dagen waren weggebruikers eraan gewend en kregen we geen klachten meer.”

Wie straks vanuit de Westerscheldetunnel richting A58 rijdt, blijft buiten de viaducten. Dat geldt ook voor verkeer vanuit Goes richting Middelburg. Vanuit Terneuzen richting Middelburg gaat verkeer eerst onder een viaduct door en daarna over een viaduct heen. De inrichting is met opzet erg ruim en daardoor veilig, zegt Hanisch. ,,De  zichtlijnen voor bestuurders zijn optimaal.” De bermen waarvoor deels bodemas is benut, zijn breed en waar het kan zijn vangrails weggelaten. Zo rijdt de bestuurder echt door het landschap. Hanisch: ,,Alles oogt nog kaal, maar als de struiken aan de zijde van Nieuwdorp na een paar jaar op hoogte zijn, ziet het dorp het knooppunt niet meer.”

Bron PZC 28-09-2019