Heerenhoek.nl | Bestemmingsplan Sloe
Nieuws van de Gemeente Borsele over het ontwerp-bestemmingsplan Sloe.
sloe, sloehaven, industrieterrein
16807
post-template-default,single,single-post,postid-16807,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Zorgen over Sloepoort

Zorgen over Sloepoort

Het braakliggende bedrijventerrein Sloepoort bij ’s Heerenhoek zou een mooie duurzame schakel kunnen vormen tussen de groene polders en dorpsbossen enerzijds en het grijze industriegebied anderzijds. Dat vindt de stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB).

De BZZB is bang dat het tegenovergestelde staat te gebeuren nu de gemeente Borsele de via een nieuw bestemmingsplan voor het havengebied ook toekomstige geluidsbelasting in Sloepoort wil vastleggen. ,,In 2008 heeft de Raad van State de bestemming bedrijventerrein van Sloepoort vernietigd bij gebrek aan nut en noodzaak van zo’n terrein. Maar nu, tien jaar later, sluipt de bedrijfsbestemming dat terrein zachtjes binnen”, schrijft de BZZB in de laatste nieuwsbrief.

Overnachten

Borsele wil samen met havenbedrijf North Sea Port de ruim dertig hectare langs de Sloeweg ontwikkelen tot een terrein waar  vrachtwagens kunnen parkeren en chauffeurs kunnen overnachten.  Ook zouden andere dienstverlenende bedrijven  met een link naar de haven op dit ‘Facility Park’ kunnen neerstrijken. Borsele heeft in haar bestuursprogramma vastgelegd dat ‘de voorkeur’ uitgaat naar een duurzame inrichting van Sloepoort.

De BZZB kraakt meer kritische noten over het  bestemmingsplan voor het Sloe. Zo mist de stichting een link tussen de haven en de bossen die als compensatie zijn aangeplant, in het plan zijn geen afspraken gemaakt over wie het onderhoud van de natuur betaalt.  Ook wijst de BZZB op de geluidsoverlast in de omliggende dorpen. ,,De verhoogde grenswaarden komen ver over de  dorpen Nieuwdorp en Borssele en bereiken de grens van ’s-Heerenhoek.” Het plan ligt nog tot 26 september ter inzage.

Bron: PZC