Heerenhoek.nl | Pain d’épice gekozen tot mooiste teckel
16800
post-template-default,single,single-post,postid-16800,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Pain d’épice gekozen tot mooiste teckel

Pain d’épice gekozen tot mooiste teckel

Angelique Boekholt-de Kunder uit ‘s-Heerenhoek heeft bij de World Dog Show in Amsterdam met één van haar honden de hoofdprijs gepakt.

 

De Zeeuwse hondenfokster deed in een veld van 794 teckels met tien honden mee en was succesvol in de jeugdklasse, categorie kaninchen kort haar. De één jaar oude Pain d’épice v.d. Stoofhoeve werd door de jury gekozen tot mooiste hond.

 

Aan de tentoonstelling deden in totaal 33.500 honden mee, afkomstig uit 74 landen.  De dieren werden beoordeeld op schoonheid en karakter. Van de 36 prijzen die werden uitgereikt, gingen er drie naar een Nederlandse combinatie. Boekholt-de Kunder, die gespecialiseerd is in het fokken van teckels, werd in het verleden al vaker kampioen met één van haar honden. ,,Maar de laatste keer was tien jaar geleden. Het is mooi om het weer mee te maken”, zegt ze blij.

 

Bron: PZC