Heerenhoek.nl | Uitstel Marktrenovatie
16947
post-template-default,single,single-post,postid-16947,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Uitstel Marktrenovatie

Uitstel Marktrenovatie

Was het eerst het begrotingstekort dat zorgde voor uitstel, nu is het coronavirus de boosdoener. De gemeenteraad vergadert niet in april en zonder toestemming van de raad kan de gemeente niet verder. ,,Het stond in december op de agenda van de raad, maar toen is besloten het er af te halen vanwege het begrotingstekort”, zegt Arno Witkam, wethouder. Inmiddels staat de gemeente er financieel beter voor, dus wilde de wethouder een nieuwe poging doen. ,,Wij vinden het echt nodig dat er wat gebeurd. De inrichting is verouderd en de straat ligt er heel slecht bij.”

Boomwortels groeien omhoog

In de laatste twee jaar hebben de boomwortels de bestrating ver opgedrukt. Normaal groeien wortels naar beneden, maar door de droogte zijn de wortels juist meer naar de oppervlakte gegroeid. Daardoor ligt de bestrating schots en scheef en kunnen mensen er gemakkelijk over struikelen. ,,Bovendien is de functie van de Markstraat veranderd, er is minder behoefte aan parkeren”, zegt Witkam. Daarom wil hij de straat grondig aanpakken. ,,Zodat de straat voldoet aan de eisen van deze tijd en we willen wat aan de verstening doen.”

Het is de bedoeling om de straat gezelliger te maken. Meer een pleinfunctie te geven. Hoe het er uit gaat zien ligt nog niet vast. Zodra de gemeenteraad het geld beschikbaar heeft gesteld, gaat de wethouder met de bewoners om tafel. ,,Ik wil vooral met hen in gesprek om te horen wat ze willen”, zegt Witkam. Daarna wordt het definitieve plan getekend. Maar wanneer is nog de vraag. Alles hangt af van de ontwikkelingen rondom het virus.