Heerenhoek.nl | Wegracers Fredriks en Vermeule klaar voor Varsselring
16747
post-template-default,single,single-post,postid-16747,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Wegracers Fredriks en Vermeule klaar voor Varsselring

Wegracers Fredriks en Vermeule klaar voor Varsselring

De Zeeuwse wegracers Johan Fredriks en Wout Vermeule staan komende weekend aan de start op de Hengelose Varsselring.

Na het opwarmertje in het Noord-Franse Croix-en-Ternois begint nu voor wegracer Johan Fredriks uit ’s-Heerenhoek het echte werk. Komend weekend staat de 33-jarige maar liefst vier keer aan de start in de klasse Superbikes tijdens de wedstrijden op de Varsselring in het Gelderse Hengelo.  Twee keer tijdens de openingsrace voor het International Road Racing Championship (IRRC) en twee keer in de strijd om de BeNe-cup. Een goed resultaat in de strijd om de titel bij de IRRC is het hoofddoel van de Kawasaki ZX 10 RR rijder. De Bevelander is al jaren verknocht aan dit kampioenschap waar ook in het verleden goede resultaten werden behaald.

Tijdens de voorloper van het IRRC de 3 Nations Cup behaalde hij in 2008 al eens een derde plaats in het eindklassement. In 2014 en 2015 werd hij tweede in het kampioenschap van de IRRC. De laatste paar jaar ging het net wat minder. Dat heeft volgens hem voornamelijk met het budget te maken. Steeds meer professionele wegracers uit Engeland en de Oostbloklanden met dito materiaal komen aan de start op de stratencircuits. Nieuw voor Fredriks is dat hij is opgenomen in het team van Performance Racing Achterhoek. ,,Dat heeft zeker voordelen door het delen van technische informatie maar ook het gezamenlijk optrekken naar de wedstrijden”.

 

Zijspanracen

Zijspanwegracer Wout Vermeule uit Heinkenszand staat daar ook het komend weekend met zijn Yamaha R1 ingebouwd in een RSR-frame aan de start. Samen met bakkenist Hans de Vries uit Haarlem hoopt hij op een goed seizoen. ,,Wij hopen een vervolg te geven aan het goede afsluiten van het vorige seizoen”. Zelfs podiumplaatsen werden daar gehaald met bakkenist Erwin Rijk uit ’s-Heer Hendrikskinderen. Vermeule moest op zoek naar een vervanger toen Rijk aangaf een stapje terug te doen. Vermeule: ,,Ik kende De Vries al een tijd en zodoende zijn wij in gesprek geraakt en is de knoop doorgehakt”.

 

Er was lang onzekerheid of er überhaupt om de titel gestreden kon worden. Uiteindelijk is er toch een kalender uitgerold. Afgelopen weekend zouden zij dan ook de eerste wedstrijd rijden in het samengevoegde Nederlands ONK/Duits IDM kampioenschap. Helaas kreeg dat een vervelend staartje toen De Vries bij het wisselen van links naar rechts misgreep en uit de bak tuimelde. Gelukkig bleek na onderzoek in het ziekenhuis dat er niets was gebroken. Wel een flinke kneuzing aan de hand waardoor er niet gereden kon worden.

Vermeule:

” Op dit moment ga ik er vanuit dat wij het komend weekend in Hengelo gewoon samen kunnen starten. “

 

Bron: PZC (website)